به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام و المسلمین محسن غرویان، امروز در نشست علمی «سیره فلسفی علامه طباطبایی که در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، با اشاره به ابعاد تفسیر، عرفانی، فلسفی ایشان گفت: آیتالله طباطبایی تنها اسلامشناس و عالم اسلامی نبود، بلکه متفکر اسلامی بود.
*علامه طباطبایی مبدا جریان فکری در حوزههای علمیه
عضو هیئاتهای علمی جامعةالمصطفی با بیان اینکه علامه طباطبایی برای تحصیل علم و النفس جهاد کرد و خداوند هم سید علیآقا قاضی(ره) را به عنوان استاد به ایشان پاداش داد، افزود: آیتالله طباطبایی اهل تفکر و اندیشه بود و از این جهت مبدا جریان فکری در عالم تشیع، حوزههای علمیه و مکتب اهلبیت(ع) شد.
وی با بیان اینکه امروز آثار علامه طباطبایی و شاگردانش نقطه عطف در جهان اسلام است، خاطرنشان کرد: «هانری کربن» فرانسوی وقتی علامه طباطبایی را ملاقات میکند «میگوید وقتی در چهره و هیئت او نگاه کردم، چهره یک متفکر را دیدم».
حجتالاسلام و المسلمین غرویان با بیان اینکه مطالب درباره سیره عقلی علامه طباطبایی زیاد است، گفت: کلام، فلسفه و عرفان در علامه طباطبایی جمع بود و این عالم وارسته علاقه عجیبی به مجالس و روضه امام حسین(ع) داشتند.
وی با بیان اینکه علامه دین را همان فلسفه و فلسفه را همان دین میدانستند، افزود: این ویژگی امثال علامه طباطباییهاست که توانستهاند این همه علوم را در خود جمع کنند.
استاد حوزه، خاطرنشان کرد: علامه طباطبایی ذو ابعاد بودند و در هر عرصهای از علم که حضور داشتهاند، اثری از خود به یادگار گذاشتهاند.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی با اشاره به سخنان آیتاللهالعظمی جوادیآملی درباره علامه طباطبایی، گفت: علامه نام کسی را در نقد نمیبرند و میگفتند «اشخاص با هم نزاع ندارند و این افکارات که با هم نزاع دارند».
وی با بیان اینکه شروع درس آیتالله طباطبایی با منطق، فلسفه، عرفان، حدیث و قرآن بوده است، افزود: علامه طباطبایی بر همه علوم عقلی و نقلی تسلط پیدا میکنند و پس از آن شروع به تفسیر میکنند.
حجتالاسلام و المسلمین غرویان خاطرنشان کرد: صاحب تفسیر المیزان معتقد بودند که تفسیر این است که مفهوم را بفهمی، نه این که از آیات مصداق یابی کنی؛ و ایشان مکی و مدنی بودن سورهها را از خود آیات و معنای حروف مقطعه را از خود سورهها تشخیص دادهاند.
وی به تلاشهای این مفسر بزرگ قرآن اشاره کرد و گفت: دختر علامه طباطبایی گفت «وقتی ایشان را نزد پزشک بردیم گفت پدر شما از مغزشان به اندازه 700 سال کار کشیده»؛ بنابراین علامه طباطبایی 700 سال برای اسلام زحمت کشیدند.